CORENSİS VELOX PARMAK TESTLERİ VE SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ YERİ

Bir Koç Holding kuruluşu olan Koç Yaşa Medikal A.Ş.’nin geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği sağlık sektörüne yeni bir soluk getiren Corensis Velox Parmak Test hızlı tanı kitleri üzerine bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik.

Divan Brasserie Beyoğlu’nda gerçekleşen buluşmamızda Koç Yaşa’nın sektördeki eksiklikleri gidermek ve sağlık ihtiyaçlarına modern çözümler sunmak için çıktığı yolculuğa ve yeni piyasaya sürdükleri Corensis Velox Parmak Test’in bireylerin hayatına sağladığı katma değere; ürünün, kişilerin sağlıklı kalmak ve sağlık değerlerinin takibi için tam anlamıyla bu özellikleri taşıyan çözüm sunmasına değindik. Toplantıda özellikle sadece eczanelerden temin edilebilen, bireylerin kan değerlerini kendilerinin test edebilmelerine olanak tanıyan 7 ayrı çeşidi (D Vitamini, demir,PSA, CRP ve ALT/AST, glüten ve gebelik) bulunan Corensis Velox Parmak Testler ile kişilerin ihtiyaç duydukları testleri diledikleri yerde kendileri hızlı, pratik ve güvenilir yapabilmesi, sağlık sektörü açısından değerlendirildiğinde Corensis Velox Parmak Test ’in sağlık kurumların üzerindeki iş ve bütçesel yükü ciddi oranda azaltmayı hedeflemesi, tüketicilerin kendilerinin yapacağı Corensis Velox Parmak Test’in sağlık kurumlarına yapılacak gereksiz başvuruların önüne geçecek bir misyon üstelenmesi dikkat çeken noktalar arasındaydı.”

**Brandweek için de içeride konuyu değerlendirdik katılım sınırlarımızı inceledik. Bildiğiniz gibi Tanı kitleri Tıbbi Cihaz yönetmeliğine tabi ürünler. Ve bu yönetmelik kapsamında maalesef çok ciddi reklam , etkinlik ve tanım yasaklarına tabiyiz.  Her ne kadar bu değerli etkinlik içerisinde yer almak istesek de tanı kitlerinin tabi bulunduğu tıbbı cihaz regülasyonu çerçevesinde aşağıdaki madde kapsamında katılım sağlamama kararı aldık.

Gelecek yıllar umarım hem regülasyonda daha fazla esneklikler olur hem de ürün bilinirliği arttığında kurum olarak olası riskleri almaya karar veririz. Ama şu an için hem Koç Yaşa hem de ürünümüz çok yeni olduğundan biraz güvenli alanda ilerlemeyi tercih ediyoruz.

Anlayışınız ve bu güzel etkinliğe bizleri davet etme nezaketiniz için çok teşekkür ederiz.

** Tıbbı cihaz satış yönetmeliğine göre ‘’Sağlık meslek mensupları ile sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde tıbbi cihaz alanında çalışan teknik elemanlar haricindeki kişilere cihazların tanıtımı yapılamaz.’’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir