11. PEDİATRİK PROBİYOTİK PREBİYOTİK AKADEMİSİ KONGRESİ

21-24 Eylül 2023 Tarihleri arasında Abant Büyük Otelde, hekim, eczacı ve diyetisyen katılımıyla 11.’si düzenlenen Pediatrik Probiyotik Prebiyotik Akademisi Kongresi’nde mikrobiyota doğa perspektifinde ele alınmış, Pharmatopia Vizyoner Eczacılar Derneği üyelerinin yaptığı “Sağlıklı Mikrobiyota için Mutlu Olma Sanatı” konulu konuşma büyük ilgi görmüştür.

 

 

Pharmatopia Kurucu Başkanı Ecz.Adile Özdağ’ın:

 “Mutluluğun tıbbi verilerle kanıtlanmış bilimsel yolculuğunu anlatmaya çalışacağız sizlere. Mutluluk bir sanattır, sanatçı da kendimizden başkası değildir. Çünkü en büyük mutluluk sağlıklı yaşamaktır! Sağlıklı yaşamın da en önemli unsurunun artık mikrobiyota sağlığı olduğunu biliyoruz.” diyerek başladığı konuşmasında, sağlıklı, mutlu bir yaşam için insanın kendi elinde olan, yapabileceklerini şöyle sıralamıştır:

  • Sağlıklı beslen, gereksiz ilaç kullanma.
  • Doğada zaman geçir, toprağa dokun.
  • Arkadaşlarınla zaman geçir, bir hayvan dost edin.
  • Stresi azalt, düzenli egzersiz yap.
  • Yeterli uyu, karbon ayak izini azalt.

Her bir konu için insan sağlığına etkisi ve neler yapılabileceği Pharmatopia Vizyoner Eczacılar Derneği Üyesi Ecz.Akgün Özen, Ecz.Cihat Yılmaz, Ecz.Gül Kara, Ecz.Ebru Acar tarafından bilimsel verilerle anlatılmış, tüm katılımcılar tarafından ilgiyle izlenmiştir.

Mikrobiyota sağlığını “TEK SAĞLIK” anlayışıyla değerlendirmek gerektiğini bildiren Pharmatopia Eczacıları, insan sağlığı, bitki, hayvan ve çevre sağlığından izole edilemez olduğu görüşünün altı çizmişlerdir. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere “TEK SAĞLIK”  pek çok otoritenin sağlık politikası olmuştur. Bu anlayışla ancak mikrobiyota restorasyonu yapılabileceği, insan sağlığına katkı sağlanabileceği gündeme getirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir